Nakurujärven kansallispuisto

Vähän niinkuin pieni safari


Ja heti Kit Mikayin perään jatketaan taas vapaa-ajan hurvitteluilla.... Ollaan täällä harkkaakin tehty, siitäkin postausta tulossa ;)


Suuntasimme siis toissaviikon lauantaina Nakurujärven kansallispuistoon, joka on muodostunut Itä-Afrikan hautavajoaman pohjalle. Matka kesti reippaat neljä tuntia per suunta, menomatka taittui nopeasti kauniita maisemia autosta katsellessa. 


Matka järjestyi Zaira Toursin kautta, ja olimme matkanjärjestäjään hyvin tyytyväisiä. Sisäänpääsymaksu puistoon oli 55e, mikä tuntui hyvin kohtuulliselta hinnalta verrattuna siihen mitä saimme puistossa nähdä. 

Meidän jengi !







Puistossa sai ajaa vain merkityillä reiteillä, eikä autosta saanut nousta muutakuin muutamassa harvassa paikassa. Puistossa oli tarkat säännöt, ettei eläimiä häirittäisi.



Maailman ihanin pieni seepralapsi




Tuntui käsittämättömän onnekkaalta päästä vierailemaan eläinten luontaisessa elinympäristössä, häkellyttävän kauniin luonnon keskellä. Tuntea kuinka pieni partikkeli sitä itse loppujen lopuksi onkaan.


Ilma oli niin puhtaan tuntuista, vaikka lähin kaupunki ei ollut järvestä kovin kaukana. Jonkun puun kukinnoista tuli aivan käsittämättömän hyvä tuoksu, ja oli ihana olla safariauton kyydissä ja hengittää ihanan tuoksuista ilmaa.


Olemme tehneet kuluneet viikot melko intensiivisesti harjoittelua, joten irtiotto arjesta tuli oikein hyvään saumaan. Lähdimme siis aamulla kuudelta kotoa liikenteeseen, ja saavuimme takaisin noin kymmenen aikaan illalla. Paluumatka oli hieman ryydyttävämpi, kun oli pimeää eikä siten pystynyt katsella maisemia. Täällä Keniassa isoillakin teillä on todella paljon korkeita hidasteita, joten matka on välillä kovin pomppuista. 


Olemme menossa muutaman viikon kuluttua isommalle safarille Masai Maraan, jännittävä ajatella mitä kaikkea tulemme siellä näkemään, kun tämäkin reissu oli jo niin upea.

Mira & Aleksandra

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäätävimmät hetket Keniassa ja asiaa peloista

Hiekkakirppujen poistoa

Gerontologinen harkka Orongo-kylässä