Päiväreissu Kit Mikayilla

Vapaa-ajan huvituksia


Eräs päivä meidän oli tarkoitus mennä tutustumaan jonkinlaiseen uuteen projektiin, mutta se peruuntui. Täten päädyimme pitämään vapaapäivän, ja suuntasimme Kit Mikayin komeille kiville. 

Kit Mikayi on luo'n kieltä, ja englanniksi käännettynä se tarkoittaa "stone of the first wife". Taru kertoo, että kauan sitten eräs mies rakastui syvästi kiveen, ja meni sen luo joka aamu viettäen päivänsä kiven luolissa. Hänen vaimonsa täytyi viedä miehelleen joka päivä ruokaa, ja miehen poissaollessa nainen vastasi miehen olinpaikasta kysyjille tämän olevan ensimmäisen vaimonsa luona.




Kit Mikayille oli kotoamme matkaa autolla noin 45 minuuttia, ja näimme myös matkan varrella upeita maisemia. Kisumun ympäristössä on paljon samantyylisiä kauniita kiviryppäitä, kuin Kit Mikayi. Mukanamme kulki koko ajan opas, ja aikaa historiallisen kivimuodostelman kiertelemiseen meni noin reilu tunti. 












Kokonaisuudessaan Kit Mikayi oli näkemisen arvoinen paikka, ja sinne oli helppo mennä. Aikaa meillä meni kiveä ympäröivässä puistossa noin 1,5h. Suosittelemme tätä paikkaa, mikäli sattuu eksymään Keniaan ja Kisumuun :)

Mira & Aleksandra




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäätävimmät hetket Keniassa ja asiaa peloista

Hiekkakirppujen poistoa

Gerontologinen harkka Orongo-kylässä